Coffee Fresh: ''Sociaal ondernemerschap officieel erkend met PSO-certificaat''

Coffee Fresh: ''Sociaal ondernemerschap officieel erkend met PSO-certificaat''

Sinds kort mag het bedrijf Coffee Fresh Westhoff Group B.V. zich officieel PSO-gecertificeerd noemen. Door op kwantitatieve en kwalitatieve wijze aan te tonen dat zij koploper zijn op het gebied van sociaal inclusief ondernemen, hebben zij de Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar.

Reactie van Coffee Fresh

Maaike Wortman, MVO-coördinator bij Coffee Fresh: ''Met trots mogen wij zeggen dat wij Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) hebben bereikt. Wij zijn blij met dit fantastische resultaat. Wij zetten ons al jarenlang in voor goede werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit sociaal ondernemerschap is nu officieel erkend met een PSO-certificaat.''

''Het certificaat dat we hebben ontvangen heeft een geldigheidsduur van 2 jaar. Uiteraard streven we ernaar om in Trede 3 te blijven door ons te blijven inzetten voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie en zowel onszelf, als onze leveranciers, te stimuleren om sociaal te ondernemen.''

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Waar staat uw organisatie op de PSO-prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
1 april 2019