Sociaal ondernemen staat nog steeds hoog in het vaandel bij Accres Apeldoorn

Sociaal ondernemen staat nog steeds hoog in het vaandel bij Accres Apeldoorn

Accres, de organisatie die verantwoordelijk is voor maatschappelijke oplossingen en recreatieve activiteiten voor jong en oud in de regio Apeldoorn, kwam twintig jaar geleden op eigen benen te staan. Afkomstig van een afdeling van Gemeente Apeldoorn en een kerntaken-/bezuinigingsdiscussie, werd het tijd om zelfstandig het maatschappelijk vastgoed te beheren en exploiteren. Inmiddels is Accres uitgegroeid tot een onderneming die in beweging is en uitkijkt naar nieuwe mogelijkheden in Nederland.

Eén van die mogelijkheden die Accres ziet is het sociaal ondernemen, wat al sinds jaar en dag hoog in het vaandel staat. Dit hebben zij onlangs opnieuw bewezen door voor de derde keer op Trede 3 te eindigen op de PSO-Prestatieladder. Dat betekent dat zij koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij hen (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Piet-Hein Kolff, directeur Accres: “Daadkrachtig vindt Accres de balans in het maatschappelijke versus het commerciële belang. Het maatschappelijke vastgoed in de regio beheren wij voor gemeenten in Oost-Nederland. Deze diensten lopen uiteen van het beheer van wijkcentra tot de kinderboerderijen, zwembaden, sportaccommodaties en Sportstimulering. Toegankelijke en doelgerichte oplossingen zijn voor ons het uitgangspunt van het brede aanbod van de maatschappelijke producten en diensten”

De PSO stimuleert inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan de interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt. 

Deel dit bericht:  
7 january 2019

Direct naar: