Stam + De Koning behoudt koploperspositie op de PSO-Prestatieladder

Stam + De Koning behoudt koploperspositie op de PSO-Prestatieladder

Het bouwbedrijf Stam + De Koning, dat voornamelijk opereert in de regio Eindhoven, heeft onlangs zijn inzet op het gebied van social return wederom bevestigd met de hoogste Trede op de PSO-Prestatieladder. Als onderdeel van VolkerWessels ontwikkelen zij sinds 1987 uiteenlopende projecten op het gebied van wonen, werken en zorg.

In een reactie op de behaalde certificering, zeggen zij er het volgende over: "Stam + De Koning biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame baan. We voelen ons verantwoordelijk vanuit onze rol in de creatieve en innovatieve omgeving waarin we werken. We zijn betrokken bij de samenleving en hebben de wil om mensen vooruit te helpen."

Het PSO-certificaat biedt voordelen voor iedereen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is de meetlat voor organisaties die socialer ondernemen dan gemiddeld. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer PSO-gecertificeerde organisaties creëren meer kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, én de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Stam + De Koning heeft wederom Trede 3 behaald, waarmee zij hebben bewezen koploper te zijn op het gebied van werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Deel dit bericht:  
3 january 2019