Praktijkopleider Leerbouwen voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

Praktijkopleider Leerbouwen voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

Sinds vorige maand is Leerbouwen officieel gecertificeerd met het PSO keurmerk. Na een grondige audit door een onafhankelijke certificerende instelling is gebleken dat zij op Trede 3 staan van de PSO-Prestatieladder.

Directeur Tjeerd van der Sluis vertelt over het bedrijf: ''Leerbouwen heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daadwerkelijk te begeleiden naar werk in de bouw. Dit doen ze door middel van praktijk opleidingen in de bouw.  Ze hebben dan ook hun eigen coaches, docenten die de werkzoekenden vanuit hun eigen houtwerkplaats, les lokalen en metsel opstellingen een vak bij brengt. Dit is meestal in de vorm van samenwerking met gemeentes en het UWV. Daarnaast zijn er ook steeds meer bedrijven, uitzendbureaus die hun eigen medewerkers bijscholing geven in de bouw, bijvoorbeeld tot metselaar, voeger, ytong steller of timmerman.''

Koploperschap in sociaal ondernemen

Leerbouwen is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 3. Dat betekent dat ze koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid bieden voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij hen nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan deze interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.

 

Deel dit bericht:  
29 november 2018