Olympia behaalt Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Olympia behaalt Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Olympia heeft als eerste toptien-speler binnen de uitzendbranche de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit onafhankelijke toetsing door TNO blijkt dat Olympia aantoonbaar presteert op inclusief ondernemerschap. Olympia richt zich nu op de volgende trede van de prestatieladder.

Betekenis geven via werk

Dimitri Yocarini, CEO van Olympia Nederland: “Wij geloven in de unieke waarde van ieder mens. Dat iedereen werk zou moeten kunnen doen waar hij of zij voldoening uit haalt. Dat alle mensen hun eigen plek en rol hebben in de maatschappij. Mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie hebben daar wat meer hulp bij nodig. Dan zijn we er, juist voor die mensen. Omdat iedereen een unieke waarde heeft die tot uitdrukking komt via werk. Daarom kiezen wij voor betekenis geven via werk. De Prestatieladder Sociaal Ondernemen sluit hier goed bij aan.”

Cees Verkuyl, CCO van Olympia Nederland licht toe: “We hebben een bewuste keuze gemaakt om samen met onze relaties te werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Als arbeidsbemiddelaar kun je makkelijk kiezen voor kortetermijnoplossingen, maar daar kiezen wij niet voor. We willen een inclusieve arbeidsmarkt creëren en ervoor zorgen dat mensen die nu langs de zijlijn staan in de werkende samenleving kunnen terugkeren.”

PSO, de landelijke norm voor inclusief ondernemerschap

De PSO is wetenschappelijk onderbouwd en uitgegroeid tot landelijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap en inclusieve werkgevers. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Grote toekomstambities Olympia

Met het oog op de toekomst zet Olympia hoog in, en zij willen het komende jaar dan ook doorgroeien naar een Trede 2 certificering. Er zijn dan bij Olympia meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Bekijk waar uw organisatie staat op de PSO-Prestatieladder

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder.  Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan.

Deel dit bericht:  
28 november 2018