Uitreiking PSO 30+ certificaat aan GroenWerkXL

Uitreiking PSO 30+ certificaat aan GroenWerkXL

GroenWerkXL is wederom beoordeeld als koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap met PSO Trede 3 en heeft daarnaast ook het PSO 30+ certificaat in ontvangst mogen nemen. GroenWerkXL is hiermee een van de eerste bedrijven in de regio Apeldoorn die dit certificaat heeft behaald. Afgelopen vrijdag 16 november heeft Hans Terhorst, directeur van GroenWerkXL, het certificaat in ontvangst genomen. Deze werd uitgereikt door wethouder Mark Sandmann van de Gemeente Apeldoorn in het bijzijn van Yuri Starrenburg, bestuurder van PSO-Nederland.

Mark Sandmann sprak vol lof over het belang voor de gemeente Apeldoorn om sociale werkgevers als GroenWerkXL binnen onze gemeente te hebben. "Dit is precies wat we als college voor ogen hebben. Om dan te zien hoe een bedrijf als GroenWerkXL dit in de praktijk heeft gebracht verdient niet alleen een certificaat maar ook een groot compliment!"

Onafhankelijke toetsing door certificerende instelling

GroenWerkXL heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat GroenWerkXL voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat GroenWerkXL op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert GroenWerkXL op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

GroenWerkXL en sociaal ondernemen

Sinds 2012 heeft GroenWerkXL al de hoogste erkenning op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarmee was GroenWerkXL ook het eerste bedrijf in Oost-Nederland met een PSO-erkenning. De PSO-erkenning houdt in dat GroenWerkXL meer dan gemiddeld bijdraagt aan duurzame werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie met veel aandacht voor training en opleiding, passend werk en volledige integratie binnen de organisatie.

Hans Terhorst, directeur van GroenWerkXL, vertelt over het bedrijf: 'Wij zijn een trotse Social Enterprise. Een vrij unieke organisatie. Wij streven naar een groeiende organisatie met duurzame plaatsen voor doelgroepmedewerkers. Bijna alle doelgroepmedewerkers worden beloond naar loonwaarde, in overeenstemming met de CAO-Hoveniers. Daarmee zijn onze medewerkers duurzaam uitkeringsonafhankelijk en kunnen ze weer volledig deelnemen aan de maatschappij. Daarnaast besteden wij veel tijd en aandacht aan het ontwikkelen en trainen van de medewerkers om ze optimaal te laten matchen met de functie die ze kunnen uitvoeren. Werken naar vermogen is hierbij het uitgangspunt. Daarnaast zijn we erg actief om mensen vanuit dagbesteding door te laten ontwikkelen naar arbeidsmatige dagbesteding om vervolgens te kijken naar wat ze nog meer kunnen. Dat doen we met een aantal andere organisaties".

De PSO, de landelijke norm voor sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).

 

Deel dit bericht:  
21 november 2018