Topprestatie door Pronk Twee B.V. beloond met Trede 3 op de Prestatieladder

Topprestatie door Pronk Twee B.V. beloond met Trede 3 op de Prestatieladder

Pronk Twee B.V. uit Naarden is een loon- en verhuurbedrijf voor grondverzetmaterieel en losse medewerkers in de Bouw en Infra. Recentelijk zijn zij beloond met Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Met ca 35-45 medewerkers is Pronk Twee B.V. actief in Midden-Nederland met twee bedrijfstakken: verhuur van grondverzetmachines zoals tractoren en graafmachines en detachering van vakkrachten voor het grondwerk.

Werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat zij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee Pronk Twee B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Hans Pronk, directeur, zegt hier het volgende over:

"Iedereen heeft bepaalde kwaliteiten, alleen is het soms lastig om deze direct te herkennen. Wij proberen iedereen met zijn of haar specifieke kwaliteiten op de juiste plek binnen ons bedrijf te plaatsen. Uiteindelijk zullen deze medewerkers doorgroeien tot gewaardeerde vakkrachten. Dit geeft voor zowel de medewerker als voor ons bedrijf een meerwaarde”.

De landelijke norm voor sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie(PSO in twee minuten).

Deel dit bericht:  
5 november 2018