Zayaz gecertificeerd als sociaal ondernemer

Zayaz staat voor het meedoen in en aan de samenleving. Niet alleen een betaalbaar thuis, ook werk is daarbij essentieel. Daarom zet Zayaz zich in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. "Auditor Dekra toetste hoe ver we staan op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). We ontvingen een trede 2 van dit keurmerk, omdat wij ook mensen in ons eigen bedrijf een werkplek bieden."

Met trede 2 scoort Zayaz ruim bovengemiddeld wat betreft de omvang van de werkgelegenheid die ze biedt aan de PSO-doelgroep. Dat zijn bijvoorbeeld mensen met een bijstands- of Wajonguitkering. Zayaz voldoet daarmee aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren & ontwikkeling en begeleiding. Belangrijke partner daarbij is sociaal werkbedrijf Weener XL. Weener XL en Zayaz streven er samen naar om de komende vijf jaar 75% van alle leveranciers van Zayaz een PSO certificering te laten behalen.

Wesley Harmse, medewerker vastgoedsturing bij Zayaz, is één van de medewerkers die via Weener XL bij Zayaz aan de slag ging. Hij vertelt: “Toen Weener XL mij aan Zayaz voordroeg, vond ik het best spannend! Ik wist namelijk niet of zij mij voldoende geschikt vonden. Maar gelukkig bleek dat wel het geval. In het begin ging het wat moeizaam en moesten we elkaar op alle gebieden echt nog leren kennen. Maar ze waren erg behulpzaam. Ik heb de laatste tijd steeds meer uitdaging in mijn werk en ook krijg ik bij Zayaz de kans mezelf verder te ontwikkelen. Tot nu toe vind ik het dan ook erg fijn om bij Zayaz te werken en heb ik voldoende uitdaging in mijn werk.”

Bron: Zayaz nieuws

Deel dit bericht:  
23 mei 2016