Den Boer Groenprojecten vof opnieuw bekroond met PSO-keurmerk

Den Boer Groenprojecten vof opnieuw bekroond met PSO-keurmerk

Groen- en boomverzorgingsbedrijf Den Boer Groenprojecten heeft onlangs succesvol hun Trede 3 op de PSO-Prestatieladder weten te behouden. Na een onafhankelijke audit van een certificerende instelling bleken zij nog steeds koploper te zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.


''Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor onze activiteiten die invloed hebben op mens en milieu. De 3 P's zijn bij ons belangrijk; People, sociaal; Planet, ecologisch en Profit, economisch. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een erkenning dat wij niet alleen mensen met een kwetsbare positie ondersteunen, maar hen ook in ons bedrijf een goede plek bieden.''

Inclusief werkgeverschap

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit kan op verschillende manieren worden ingevuld, bijvoorbeeld door het detacheren van SW-medewerkers zoals Den Boer Groenprojecten:
''Er wordt voor de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden veelal samen gewerkt met sociale werkplaatsen. Op grond van het bestek met de Gemeente Rotterdam heeft het bedrijf medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.''


Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
29 october 2018