Onlangs heeft Amarant Groep Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat de Amarant Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bestuurder van PSO Nederland, Yuri Starrenburg, reikte op 17 juli het certificaat uit aan John van Kuijk, divisiedirecteur van het Sociaal Domein. “Hier zijn wij erg trots op!”
Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Amarant Groep is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 2. Dat betekent dat de organisatie bovengemiddeld presteert als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie; het percentage sociale bijdrage voor de PSO-norm van Amarant Groep is 2,6%. Dat is ruim boven de gestelde norm van 1,9%. Binnen de Amarant Groep tellen 206 medewerkers mee voor de PSO-doelgroep. De instroom komt uit verschillende doelgroepen, waaronder de Participatiewet, WAO, WIA, WAJONG, en WW.
De bestuurder van PSO Nederland, Yuri Starrenburg, kwam over uit Amstelveen om het certificaat uit te reiken en sprak lovende woorden: “Naar Trede 2 toegroeien is ontzettend mooi. Het is niet vanzelfsprekend, je moet er als organisatie ook echt wat voor doen. Zo moet je altijd een beeld hebben van het verloop van je organisatie. ‘Heb ik nog wel een sociaal team?’ Gaan er mensen weg? Dan moeten er ook weer mensen bij. Daarnaast is het één ding om medewerkers aan te nemen, een tweede is ervoor zorgen dat hij of zij ook echt op zijn of haar plek zit. De Amarant Groep doet dit heel goed.“
Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen en te houden. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving.
Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl.