Officieel uitreikingsmoment PSO trede 3 certificaat voor Koninklijke Ahrend

Officieel uitreikingsmoment PSO trede 3 certificaat voor Koninklijke Ahrend

Afgelopen week ontving Eugène Sterken, CEO Koninklijke Ahrend, tijdens de officiële uitreiking bij dochteronderneming Presikhaaf Schoolmeubelen in Arnhem uit handen van Yuri Starrenburg, bestuurder PSO-Nederland het certificaat PSO trede 3.

Hiermee hebben Koninklijke Ahrend en dochterondernemingen Ahrend Nederland, Gispen Nederland en Presikhaaf Schoolmeubelen, de erkenning gekregen nu ook officieel koploper te zijn op het gebied van Sociaal Maatschappelijk ondernemen.

,,Maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen is verankerd in onze organisatie'', vertelt Eugène Sterken, CEO van Koninklijke Ahrend: ,,De certificering op trede 3 maakt ons trots maar ook blij. Blij omdat we met dit keurmerk een uitstekende, onderscheidende marktpositie hebben verworven. Als bedrijf werken wij ook steeds meer met leveranciers en partners die ook sociaal ondernemen. Onze klanten besteden hun opdrachten ook graag uit aan sociale maatschappelijke bedrijven. Ze moeten immers ook voldoen aan de 5% norm van de Quotum wet en kunnen ervoor kiezen om die te laten invullen door een sociaal maatschappelijke onderneming als de onze.''

Koninklijke Ahrend en haar dochterondernemingen tellen circa 200 werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zijn werkzaam in de (de)montage van kantoor- en schoolmeubilair. Met de PSO ladder kunnen organisaties laten zien welke inspanningen zij leveren om iedereen een kans te geven in onze maatschappij. Het is een meetinstrument annex keurmerk van TNO dat is uitgegroeid tot landelijke norm voor Socialer Ondernemen. De toets voor het keurmerk is toepasbaar bij alle soorten organisaties in Nederland, van multinational tot buurtwinkel, van advocatenkantoor tot werkbedrijf. Presikhaaf Schoolmeubelen is de enige onderneming in de schoolmeubelen branche die het keurmerk PSO trede 3 mag voeren.

Over Koninklijke Ahrend

Koninklijke Ahrend, opgericht in 1896, is een internationaal leidende onderneming in kantoormeubilair die zich inzet voor hoogstaande en duurzame werkomgevingen voor eindgebruikers over de hele wereld. De meubel- en ruimtelijke oplossingen zijn ontworpen om het welzijn en de productiviteit van de mensen te verbeteren en uit te blinken in duurzaamheid en flexibiliteit. Koninklijke Ahrend heeft eigen verkoopkantoren in meer dan 20 landen, waaronder China, Rusland en Dubai, via een portfolio van vier toonaangevende merken: Ahrend, Gispen, Presikhaaf Schoolmeubelen en Techo. Deze merken zijn veelal leiders in hun relevante markten waarvan sommige al meer dan 100 jaar bestaan. De innovatieve oplossingen van Ahrend voor kantoor-, leer-, zorg- en retailomgevingen inspireren dagelijks talloze eindgebruikers over de hele wereld. 

Deel dit bericht:  
6 june 2018