Djopzz erkend met een PSO-keurmerk!

Djopzz erkend met een PSO-keurmerk!

Wij zijn trots dat wij Trede 3 bereikt hebben op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. Hieruit blijkt dat wij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Al jaren zijn wij bezig met sociaal ondernemen. Gewoon omdat we dat ontzettend belangrijk vinden. Maar hoe fijn is het dan om te zien dat onze moeite beloond wordt met een PSO-keurmerk. Onze missie is echter nog niet klaar. Wij blijven ons best doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven (weer) aan het werk te gaan. 

Voor bedrijven kan het heel interessant zijn iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Gezien de krapte die er momenteel ervaren wordt, moeten we creatief kijken naar oplossingen. Door deze groep op de arbeidsmarkt een kans te geven, geef je als bedrijf invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maar dit is mogelijk ook een manier om een oplossing te vinden voor de huidige personeelstekorten. Verder kan het financieel nog eens extra aantrekkelijk zijn vanwege de diverse (loonkosten)subsidies. 

Het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt brengt echter wel een hoop regelwerk met zich mee. Ook hebben deze werknemers vaak extra begeleiding nodig en moet hierover afstemming plaatsvinden met gemeenten en instanties. Veel bedrijven zien dit als een drempel. Omdat wij hier veel ervaring mee hebben, kunnen wij bedrijven hierbij helpen. Wij nemen al het regelwerk uit handen en zorgen voor de begeleiding van de werknemers. Het bedrijf hoeft er dan alleen maar voor te zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit.

Eric Krabbe, directeur Djopzz: ‘Wij vinden dat iedereen recht heeft op een passende baan en daar doen we hard ons best voor. We willen nog veel meer bedrijven stimuleren sociaal te gaan ondernemen. Zo bieden we ook meteen een oplossing voor de krapte die op de arbeidsmarkt aan het ontstaan is.’

Bron: https://www.djopzz.nl

Deel dit bericht:  
5 june 2018