Spectrum Brabant is aantoonbaar gestart met sociaal werkgeverschap en is hiervoor erkend met een PSO-certificaat!

Spectrum Brabant is aantoonbaar gestart met sociaal werkgeverschap en is hiervoor erkend met een PSO-certificaat!

Spectrum Brabant biedt psychologisch onderzoek, behandeling en gerichte begeleiding aan kinderen en volwassenen op het gebied van zorg en onderwijs. Vertrouwen en kwaliteit staan daarbij centraal. Per 1 januari 2018 heeft Spectrum Brabant de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Spectrum Brabant is een maatschappelijk betrokken organisatie. Zij strijden op lokaal én landelijk niveau voor gelijke kansen voor iedereen. Ruim 10% van de arbeidsplaatsen bij Spectrum Brabant wordt ingevuld door mensen met een moeilijke uitgangspositie op de arbeidsmarkt, zoals Wajongers, mensen met autisme of een andere functiebeperking. Met een gedegen en betrokken begeleiding hoopt Spectrum Brabant hen toe te leiden naar volwaardige participatie binnen de arbeidsmarkt, intern of extern.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Aspirant-status

Spectrum Brabant heeft de Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder toegekend gekregen. Dat betekent dat zij hebben aangegeven dat ze gestart zijn met sociaal ondernemen en binnen twee jaar willen toegroeien naar een trede op de PSO-Prestatieladder.

 

Deel dit bericht:  
27 march 2018