Zorgokee B.V. per 1 december 2017 wederom gecertificeerd op PSO-Trede 2

Zorgokee B.V. per 1 december 2017 wederom gecertificeerd op PSO-Trede 2

Zorgokee B.V. is een professionele, erkende en HKZ gekwalificeerde zorgorganisatie. Zij bieden gespecialiseerde individuele en groepsbegeleiding aan kinderen/ jongeren en (jong) volwassenen met een autisme spectrum stoornis, ADHD en/ of een lichte verstandelijke beperking.

Per 1 december 2017 is Zorgokee B.V. opnieuw gecertificeerd op trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit betekent dat zij ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie.

Al ruim 12,5 jaar zet Zorgokee zich in voor sociaal ondernemen. Zij hebben als visie om medewerkers met een eventuele afstand tot de arbeidsmarkt te integreren in hun personeelsbeleid. Zorgokee gaat uit van de mogelijkheden van de collega’s en van de cliënten, waarbij het belangrijk is dat men in eigen kracht staat.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

 

Deel dit bericht:  
26 february 2018