U-Stal bekroond met Trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

U-Stal bekroond met Trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

 

Op 20 februari 2018 organiseerde CMS Derks Star Busman in samenwerking met U-Stal het ‘Meeting of Minds’ evenement in Amsterdam. Het ‘Meeting of Minds’ evenement stond volledig in het teken van de Participatiewet en de inclusieve arbeidsmarkt. Het doel van de bijeenkomst was om gezamenlijk tot concrete aanbevelingen te komen voor de regering inzake Sociaal Ondernemen.

‘Meeting of Minds’ werd afgetrapt met de uitreiking van het door U-Stal behaalde PSO-certificaat. Pieter Mosterd, directeur van U-Stal, kreeg het PSO-certificaat trede 3|30+ uitgereikt uit handen van Marian Knuijsting, mede initiatiefnemer en bestuurder PSO-Nederland. Met het behalen van trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen toont U-Stal aan bovengemiddeld werkgelegenheid te bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Werkervaring en ontwikkeling

U-Stal is gevestigd in Utrecht en sinds de jaren ‘80 actief in Midden-Nederland. U-Stal is een sociale onderneming met als doelstelling het creëren van werkervaring en werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het beheren en exploiteren van fietsenstallingen, fietsendepots, buurtstallingen en fietstrommels zijn daartoe het middel.

Voor U-Stal is het belangrijk dat werknemers zichzelf ontwikkelen binnen hun functie. Daarom verwacht U-Stal dat werknemers deelnemen aan cursussen en opleidingen die worden aangeboden, zoals lessen Nederlandse taal, bedrijfshulpverlening, rijlessen en meerdere MBO niveaus.

U-Stal biedt werkgelegenheid aan zo’n 200 mensen die elders minder goed aan de slag komen, bijvoorbeeld mensen met een uitkering, voormalig daklozen en verslaafden of cliënten van de GGZ. U-Stal werkt voor gemeenten, provincie en NS in Utrecht, Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Driebergen-Zeist en Zoetermeer.

Werkgever en leerwerktrajecten

U-Stal is primair werkgever: Je eigen geld verdienen en een arbeidsovereenkomst binnen of buiten U-Stal zijn van meet af aan leidend bij het aangaan van een werkrelatie met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het opdoen van werkervaring en het volgen van opleidingen, wordt de kans op een duurzame werkplek in de arbeidsmarkt vergroot. De organisatie is gericht op de ontwikkeling van haar medewerkers en doorstroom wordt actief ingezet. Daarmee komen medewerkers duurzaam verder op de arbeidsmarkt en wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe medewerkers. Dat gebeurt o.a. met leerwerktrajecten voor de bedrijfsonderdelen fietsenstallingen, depots, services en schoonmaak. Zo levert U-Stal al meer dan 30 jaar maatschappelijke meerwaarde.

Wat is PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO maakt zichtbaar welke organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden.

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt en daarmee een inclusieve werkgever is. Iedere organisatie kan zichzelf vrijblijvend langs de meetlat leggen via www.mijnpso.nl. Daarnaast is het een toonaangevend keurmerk voor socialer ondernemen, dat PSO-Nederland toekent na een certificeringsproces.

Deel dit bericht:  
23 february 2018