Holding Gebr. Van Esch BV behaalt hoogste niveau Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Holding Gebr. Van Esch BV behaalt hoogste niveau Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief zicht- en meetbaar maakt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. De holding Gebr. van Esch BV met daaronder de organisaties J. van Esch BV, Gebr. van Esch Wegenbouw BV en A. van Casteren Tilburg BV is gecertificeerd voor het hoogste niveau. Dat betekent dat zij koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. De holding Gebr. Van Esch BV biedt meer mensen een kans dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. Zij hebben trede 3 behaald door in hun eigen organisatie werkplekken te faciliteren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en door samenwerkingspartners te stimuleren om sociaal te ondernemen.

Sociaal ondernemen vindt holding Gebr. van Esch BV belangrijk. Als werkgever kijken zij naar talenten van mensen en hoe deze kunnen worden ingezet binnen hun organisatie. Tegelijkertijd vormt Social Return steeds vaker een onderdeel in de samenwerkingscontracten met de opdrachtgevers van de Gebr. van Esch. Met het PSO certificaat kunnen zij aan opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social Return.

Deel dit bericht:  
25 january 2018