Konijnenberg Bos en Groen bv voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

Konijnenberg Bos en Groen bv voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

In 1989 begon Edward Konijnenberg als zelfstandig boomverzorger. Inmiddels is Konijnenberg Bos en Groen bv uitgegroeid tot een specialist op het gebied van tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging. Konijnenberg Bos en Groen bv heeft onlangs door het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

PSO, landelijke norm voor sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO, in nauwe samenwerking met de markt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Hieruit blijkt dat Konijnenberg Bos en Groen bv de hoogst haalbare trede heeft behaald. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
22 december 2017