Wij feliciteren Inclusief Gresbo BV met het behalen van trede 3|30+ op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO

Wij feliciteren Inclusief Gresbo BV met het behalen van trede 3|30+ op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO

Inclusief Gresbo BV is een sociaal ondernemer en heeft ruim 1.200 mensen in dienst. Minstens 80% hiervan heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusief Gresbo BV biedt passend werk in hun eigen sociale ondernemingen of op locatie bij werkgevers in de regio. Dit passende werk is onder andere in de Catering, Elektromontage, Flexpool en Schilderwerken.

Landelijk keurmerk voor inclusief werkgeverschap

Het behalen van PSO-Keurmerk trede 3|30+ betekent dat Inclusief Gresbo BV op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het PSO-keurmerk maakt de sociale prestaties van een organisatie zichtbaar en stimuleert zij ook andere organisaties om op een duurzame wijze socialer te ondernemen. Een organisatie kan ook groeien op de PSO-prestatieladder door socialer in te kopen bij andere PSO gecertificeerde organisaties.

PSO-Keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

De PSO heeft tot doel het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Socialer inkopen draagt hier ook aan bij. 

PSO bij aanbestedingen met Social Return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

 

Deel dit bericht:  
15 december 2017