Verheij Integrale Groenzorg opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

Verheij Integrale Groenzorg opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

 Verheij behaald Trede 3 op de PSO-prestatieladder

 Verheij Integrale Groenzorg uit Sliedrecht heeft voor een nieuwe periode van twee jaar erkenning gekregen voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder. Verheij laat bij monde van algemeen directeur Wilco Boender blij te zijn met de hercertificering: "Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de werkvloer."

De erkenning betekent dat de organisatie op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen, ook wel inclusief ondernemen genoemd. Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat de organisatie op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de organisatie werkt bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen. DEKRA Certification heeft de kwalitatieve en kwantitatieve criteria gecontroleerd.

PSO keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

Doel van de PSO is het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij.


PSO bij aanbestedingen met Social return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Over het algemeen kan een PSO gecertificeerde organisatie met een bepaalde PSO-trede, de volledige of een deel van, de Social return verplichting invullen. Uiteraard kan dit afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Het certificaat is geldig vanaf 1 oktober 2017 tot 1 oktober 2019.

 

 

Deel dit bericht:  
11 october 2017