PSO-Trede 3 voor Noot Touringcar

PSO-Trede 3 voor Noot Touringcar

Noot Touringcar is erkend met het PSO-trede 3 keurmerk van TNO

 

Noot Touringcar uit Ede is erkend voor PSO-Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Noot heeft zich gespecialiseerd in groepsvervoer en rolstoelvervoer. Dagelijks komt u Noot tegen in Gelderland en Utrecht, met kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Op weg naar school, dagbesteding of bijvoorbeeld zorginstelling.

De erkenning betekent dat de organisatie op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen, ook wel inclusief ondernemen genoemd. Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat de organisatie op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de organisatie werkt bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen. Een onafhankelijke certificerende instelling heeft de kwalitatieve en kwantitatieve criteria gecontroleerd. 

 

PSO keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

Doel van de PSO is het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij.


PSO bij aanbestedingen met Social return

 

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Over het algemeen kan een PSO gecertificeerde organisatie met een bepaalde PSO-trede, de volledige of een deel van, de Social return verplichting invullen. Uiteraard kan dit afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

DNV GL heeft de audit verricht, het certificaat is geldig voor een periode van twee jaar, vanaf 1 juli 2017 tot 1 juli 2019.

Deel dit bericht:  
29 september 2017