Opnieuw PSO-Trede 2 voor Reinteninfra BV

Opnieuw PSO-Trede 2 voor Reinteninfra BV

Wij feliciteren Reinteninfra BV met de hernieuwde erkenning voor Trede 2 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Het behalen van PSO-Keurmerk Trede 2 betekent dat de onderneming ook op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het keurmerk Trede 2 maken zij dit ook zichtbaar waardoor andere bedrijven een bijdrage aan duurzaamheid kunnen leveren door sociaal bij Reinteninfra BV in te kopen. Social Return wordt hierdoor ook aantoonbaar.

PSO-Keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland
De PSO heeft tot doel het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij.

PSO bij aanbestedingen met Social Return
PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

De audit is uitgevoerd door TUV Rheinland Nederland, het certificaat toegekend per 1 juni 2017.

Deel dit bericht:  
1 september 2017