Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg opnieuw erkend voor Prestatieladder Socialer Ondernemen -Trede 1

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg opnieuw erkend voor Prestatieladder Socialer Ondernemen -Trede 1

 

De Stichting Leger des Heils Welzijns-en Gezondheidszorg is voor een nieuwe periode van twee jaar erkend voor Trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van onderzoeksinstituut TNO. Met de hernieuwde erkenning voor het niveau van Trede 1 is aangetoond dat op een duurzame en kwalitatief goede wijze werkgelegenheid wordt geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Over Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

De Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg is een professionele zorgorganisatie die vanuit een christelijke motivatie materiële en immateriële hulp verleent aan mensen die hier om uiteenlopende redenen een beroep op doen. De centrale waarden van het Leger des Heils zijn rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit. 'Als Leger des Heils doen wij een beroep op de samenleving om ook die waarden ook vorm te geven', luidt de website. 'De missie van de organisatie is iedereen doet er toe!’. Met de hernieuwde erkenning voor het niveau van Trede 1 is aangetoond dat er door deze stichting op een duurzame en kwalitatief goede wijze werkgelegenheid wordt geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen is uitgegroeid tot het landelijke keurmerk voor inclusief werkgeverschap.

Inclusieve werkgever

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is uitgegroeid tot het landelijke keurmerk voor inclusief werkgeverschap. Het bestaat uit twee componenten: een vrij toegankelijk meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt, en een keurmerk. Dit keurmerk is de landelijke norm voor socialer ondernemen. De PSO-Prestatieladder bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met PSO-Trede 3.

PSO-gecertificeerde organisaties bieden personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op werk en ontwikkeling in de eigen organisatie. Zij zoeken daarnaast steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers, opdrachtnemers en leveranciers die al aantoonbaar socialer ondernemen. Samenwerken met organisaties die aantoonbaar socialer ondernemen, levert bovendien een positieve bijdrage aan hun PSO-score.

De audit voor Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg is uitgevoerd door DNV GL. Het hernieuwde certificaat is geldig vanaf 1 april 2017 voor een periode van twee jaar.

Deel dit bericht:  
11 september 2017