Stichting RataPlan erkend voor Trede 3 op PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen

Stichting RataPlan erkend voor Trede 3 op PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen

Stichting RataPlan heeft Trede 3 bereikt op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO, het landelijke keurmerk voor inclusief werkgeverschap. Stichting RataPlan heeft in een onafhankelijke toetsing aangetoond dat op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage wordt geleverd op het gebied van sociaal ondernemen. De organisatie biedt op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkt bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen. De erkenning voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder is voor alle filialen van Stichting RataPlan.

Gert-Jan Dekker van Stichting RataPlan ontving op 10 augustus het PSO-Certificaat uit handen van Yuri Starrenburg, bestuurder van PSO-Nederland.

Stichting RataPlan

Stichting RataPlan exploiteert 20 kringloopwinkels in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland. Ongeacht de locatie heeft RataPlan als primaire missie: sociaal ondernemen waarbij het creëren van kansen voor mens en milieu voorop staat. RataPlan probeert de uitstoot van CO2 te reduceren door product- en materiaal hergebruik te bevorderen en biedt zoveel mogelijk betaald werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast biedt RataPlan werkervaringsplaatsen aan mensen die door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren hebben. De ervaring die zij bij RataPlan opdoen, helpt ze de stap te maken naar een betaalde baan. Op de verschillende afdelingen van de kringloopwinkels kan elk individu zijn/haar kwaliteiten inzetten en verder ontwikkelen, ze krijgen hierbij intensieve begeleiding van professionele bedrijfsleiders.

Inmiddels biedt de stichting, zonder winstoogmerk, betaald werk aan ruim 550 mensen. Om de missie verder gestalte te geven streeft RataPlan ernaar de stichting jaarlijks met twintig procent te laten groeien. De audit voor Stichting RataPlan is uitgevoerd door DEKRA Certification BV, het certificaat voor PSO-trede 3 toegekend per 1 maart 2017.

 

Deel dit bericht:  
14 august 2017