De Regionale Huismeester verlengt op PSO-Trede 3

De Regionale Huismeester verlengt op PSO-Trede 3

De Regionale Huismeester heeft voor een nieuwe periode van twee jaar het certificaat verkregen voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De Regionale Huismeester, gevestigd in Eindhoven, richt zich op het uitvoeren van klein preventief onderhoud en kleine kluswerkzaamheden in complexen met meerdere bewoners of gebruikers.

Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd voor zowel particulieren als voor bedrijven, zoals:

  • verenigingen van eigenaren
  • kantoor(verzamel)gebouwen
  • woningcorporaties
  • zorginstellingen
  • winkelcentra
  • wijken

De doelstelling van De Regionale Huismeester is het in dienst nemen, begeleiden en opleiden en door laten stromen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Op die manier geven bedrijven en organisaties net dat ene zetje in de goede richting.

De Regionale Huismeester is een initiatief van Ed Kooijmans, directeur van Van Asperdt Onderhoud en Beheer, die in 2012 met zijn bedrijf als een van de eerste organisaties in Nederland een PSO-Certificaat in ontvangst mocht nemen. Hij signaleerde vanuit de activiteiten van Van Asperdt dat er in en rond Eindhoven veel behoefte was/is aan klein preventief onderhoud tegen een betaalbare prijs, terwijl tegelijkertijd veel mensen met een technische achtergrond nog steeds aan de zijlijn staan. Met De regionale Huismeester zijn beide behoeftes bij elkaar gebracht. 

De PSO-Prestatieladder is sinds 2012 continu doorontwikkeld door TNO, PSO-Nederland en marktpartijen en inmiddels uitgegroeid tot het landelijk erkende keurmerk dat objectief meet en zichtbaar maakt in hoeverre organisaties op een kwalitatief duurzame wijze inclusief ondernemerschap in de praktijk brengen.

De audit is dit jaar uitgevoerd door TUV Rheinland Nederland, het PSO-Certificaat geldig vanaf 1 april 2017.

Deel dit bericht:  
6 july 2017