Ronde tafelbijeenkomst Facilicom: 'Sociaal ondernemen met ketenpartners’

Ronde tafelbijeenkomst Facilicom: 'Sociaal ondernemen met ketenpartners’

Facilicom hecht veel waarde aan sociaal ondernemen en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk en ontwikkeling binnen de eigen organisatie. De organisatie is voor meerdere bedrijfsonderdelen beloond voor een certificaat op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland, het landelijk erkende keurmerk voor inclusief ondernemerschap.

Facilicom zoekt bovendien steeds meer de samenwerking met organisaties die al aantoonbaar sociaal ondernemen of hetzelfde doel nastreven. In dat kader heeft Facilicom in samenwerking met PSO-Nederland een Ronde tafelbijeenkomst georganiseerd: ‘Sociaal ondernemen met ketenpartners’. Een  informatieve bijeenkomst waarbij er voldoende gelegenheid was om kennis te delen, vragen te stellen en met elkaar in dialoog te gaan over deze, relatief nieuwe, vorm van samenwerken met de ketenpartners en de uitbreiding van een inkoopcode. Facilicom stimuleert Sociaal ondernemen bij haar ketenpartners door de PSO actief op te nemen in de inkoopcode. Door samen te werken met meer PSO-gecertificeerde organisaties kunnen organisaties stijgen op de PSO-Prestatieladder en dragen (indirect) meer organisaties bij aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk. Hoe meer (keten)organisaties ook aantoonbaar aan de slag gaan met Sociaal ondernemen, des te meer kans op werk wordt gecreëerd voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen deze bedrijven.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft PSO-Nederland een stappenplan opgesteld, waarover meer elders op de site van PSO-Nederland.nl. Wilt u als organisatie ook groeien op de PSO-Prestatieladder door socialer in te kopen, dan kunt u enkele voorbeelden downloaden. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Marian Knuijsting, marian@pso-nederland.nl. PSO-Nederland organiseert regelmatig vrijblijvend informatiebijeenkomsten over Socialer ondernemen in het algemeen en wat een PSO-Certificaat voor uw organisatie zou kunnen betekenen.

Over Facilicom

Facilicom Group is al 50 jaar gespecialiseerd in het verzorgen van facilitaire diensten en kan u alle facilitaire zorg uit handen nemen. Op een kwalitatieve, efficiënte en flexibele wijze. Facilicom kan u op vrijwel elk terrein de juiste facilitaire diensten leveren. We houden uw pand schoon, zorgen voor alle veiligheid, maken elke dag een smakelijke lunch voor uw medewerkers, leveren tijdelijk personeel of nemen activiteiten geheel over. Ook bouw, verbouw, renovatie - inclusief de installatietechniek - en onderhoud van panden kunt u aan ons toevertrouwen.

Facilicom Group telt ruim 30.000 medewerkers en is actief in Nederland, België en Verenigd Koninkrijk. De activiteiten van Facilicom zijn ondergebracht in gespecialiseerde divisies, onderstaande video vertelt meer: 

Deel dit bericht:  
4 june 2017