Knaapen Renovatie en Onderhoud B.V. gestegen naar PSO-Trede 2

Knaapen Renovatie en Onderhoud B.V. gestegen naar PSO-Trede 2

Knaapen Renovatie en Onderhoud B.V. is gestegen naar Trede 2 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO, het landelijke keurmerk voor inclusief ondernemerschap. Knaapen Groep met de hoofdvestiging in Son is opgericht in 1652 en staat te boek als het oudste familiebedrijf van Nederland. De onderneming is van eenvoudig schildersbedrijf uitgegroeid tot een multidisciplinair renovatiebedrijf, met voornamelijk woningcorporaties als opdrachtgever. De renovaties bestaan niet alleen uit stenen en cement, Knaapen Groep renoveert fysiek én sociaal en investeert in een betere toekomst voor de bewoners van een wijk.

“Als een echt familiebedrijf voelen wij ons moreel verplicht om vanuit sociaaleconomisch oogpunt een bijdrage te leveren in de woonwijk, buurt en maatschappij. Ook binnen het bedrijf nemen wij onze verantwoordelijkheid.” Het doel is om via toepassing van de PSO meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen en op die manier wil Knaapen Groep de bijdrage borgen aan de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De erkenning op niveau PSO-Trede 2 betekent dat ruim bovengemiddeld wordt gepresteerd als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij Knaapen Groep nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Maatschappelijk netwerk

Knaapen Groep beschikt over een breed maatschappelijk netwerk van instanties die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geven. Met instanties als IBN (Veghel e.o.), Springplank040, Weener Groep (Den Bosch e.o.), 04werkt, Baanbrekers en UWV heeft de onderneming zowel op onze projecten als op onze bedrijfslocatie (langdurig) personen met een achterstand tot de arbeidsmarkt succesvol ingezet. Veel van samenwerkingspartners hebben zelf ook een PSO-certificering.

De audit voor Knaapen Groep is gedaan DEKRA Certification BV, de erkenning toegekend per 1 juni 2017. De onderneming heeft het 365 jaar oude bestaan onlangs uitgebreid gevierd.

Deel dit bericht:  
4 july 2017