Donkergroen BV opnieuw erkend voor Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Donkergroen BV opnieuw erkend voor Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Donkergroen BV is een landelijk werkende organisatie die vanuit achttien verschillende locaties in Nederland en Belgie met een groot aantal creatieve groendenkers en doeners een vernieuwende kijk biedt op de beleving van binnen- en buitenruimte. De onderneming heeft voor de wijze waarop Sociaal Ondernemerschap gestalte krijgt verlenging gekregen voor het certificaat van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder van TNO.

Het hoofdkantoor van Donkergroen staat in Sneek, het bedrijf, opgericht in 1961, is naast ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en terreinen, o.a. gespecialiseerd in: 

  • Interieurbeplanting
  • Gedenktuinen
  • Gladheidsbestrijding
  • Duurzaam onkruidbeheer
  • Boomverzorging

‘Donkergroen, waar het gras groener is’, valt te lezen op de website. Bij Donkergroen werken gedreven vakmensen met een groot besef voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onder het motto MVOké“Duurzaamheid, MVO, Social Return... Donkergroen onderneemt met respect voor mens en milieu, dicht bij huis en ver weg. Wij spreken over ‘MVOké’: we gaan ervoor dat elke werknemer luid en duidelijk ‘Oké’ zegt tegen ons MVO-beleid en hier naar handelt.

MVOké bij Donkergroen is zo divers als onze organisatie zelf. Van gestage overgang naar accu-gereedschap tot duurzaam inkopen en ontwerpen. Van initiatieven voor inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt tot groengas bedrijfsauto's. Ons beleid voor maatschappelijk duurzaam ondernemen bouwen we uit op basis van de 3 P’s (people, planet, profit). Dit passen we lokaal toe waar kansen zich voordoen en Donkergroenbreed waar haalbaar.”

De audit, gedaan op meerdere locaties, is gedaan door DEKRA Certification BV. De nieuwe erkenning voor Donkergroen is ingegaan op 1 maart 2017 en naast de holding ook geldig voor de vestigingen in Dronten, Tiel, Hoogeveen, Hazerswoude-Dorp, Amsterdam, Veendam, Groningen, Hengelo, Etten-Leur, Roermond, Nijmegen en Benningbroek.

 

Deel dit bericht:  
23 june 2017