Eijkelboom BV opnieuw op Trede 3 van Prestatieladder Socialer Ondernemen

Eijkelboom BV opnieuw op Trede 3 van Prestatieladder Socialer Ondernemen

Eijkelboom bv uit Apeldoorn is opnieuw erkend voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland. De onderneming richt zich op het inrichten en onderhouden van de buitenruimte, terwijl daarnaast infradiensten worden verricht en hulp wordt geboden bij calamiteiten.

De geschiedenis van Eijkelboom gaat maar liefst terug tot 1793 in eerste instantie met het accent op timmerwerkzaamheden. Vanaf 1877 ligt de focus op groenvoorzieningen en de wegenbouw, waarna het vanaf de jaren zeventig uitgroeit tot een toonaangevend integraal werkend aannemersbedrijf op het gebied van groenvoorzieningen en wegenbouw. Na diverse overnames is Eijkelboom sinds 2008 weer een 100% zelfstandige onderneming die zich steeds verder heeft gespecialiseerd in dak- en gevelgroen, in 2010 gevolgd door infracare en incidentmanagement. 

Social Return

Social Return is belangrijk voor de onderneming. In samenwerking met de Felua-groep wordt een grote bijdrage geleverd aan de invulling van Social Return-doelstelling. Eijkelboom biedt ruimte aan langdurig werklozen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen van vmbo en mbo-praktijkscholen om werkervaring op te doen. Samenwerking met Eijkelboom in het kader van ketenstimulering betekent dat organisaties invulling kunnen geven aan Social Return, waardoor werkloosheid en sociale uitsluiting van bepaalde doelgroepen kan worden teruggedrongen of voorkomen. Eijkelboom bv maakt Social Return-afspraken met de gemeente om maatschappelijke doelen te bespreken en neemt daardoor opdrachtgevers werk uit handen. Onderstaande video geeft een beeld van de wijze waarop met de gemeente Apeldoorn wordt samengewerkt.

 

Het PSO-Certificaat voor Eijkelboom is ingegaan op 1 mei 2017 en twee jaar geldig. TUV Rheinland Nederland heeft de audit voor PSO-Nederland uitgevoerd.

Deel dit bericht:  
19 june 2017