PSO-Trede 3 voor Albrand

PSO-Trede 3 voor Albrand

Albrand, specialist in vloerverwarming en vloerkoeling, heeft Trede 3 behaald op de PSO-prestatieladder voor sociaal ondernemen. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Didam is een volledig Nederlandse zelf-producerende onderneming, die mensen warmte wil bieden in de breedste zin van het woord. Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort daarbij.

De PSO-certificering sluit aan bij de doelstelling die Albrand heeft ten aanzien van maatschappelijk en duurzaam ondernemen, nl. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie en bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Focus op competenties

Sinds 1 januari 2010 zijn achttien medewerkers met een beperking actief binnen het bedrijf, waarin ze deelnemen aan het productieproces. Albrand focust zich daarbij op de competenties van deze medewerkers, die zich bezig houden met metaalbewerking en montage. De werkomstandigheden zijn aangepast aan de mogelijkheden, zodat Albrand flexibel kan produceren en korte levertijden kan garanderen.

Het PSO-certificaat met Trede 3 is toegekend per 1 oktober 2016 en werd getuige de foto op passende wijze gevierd. 

PSO keurmerk stimuleert sociaal ondernemen

Doel van de PSO prestatieladder is het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij.

PSO bij Social return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door (publieke) opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond.

Deel dit bericht:  
14 december 2016