Louwman Group gaat van Aspirant-lid direct naar Trede 2 op de PSO-ladder

Louwman Group gaat van Aspirant-lid direct naar Trede 2 op de PSO-ladder

Louwman heeft een hele mooie en grote stap gezet op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO): van Aspirant-status hebben we gelijk Trede 2 gehaald. Dit betekent dat Louwman op een kwalitatief, goede manier werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Louwman op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Louwman voelt zich als familiebedrijf verantwoordelijk voor huidige én toekomstige generaties. Onze organisatie staat midden in de maatschappij, ontleent daaraan bestaansrecht en beseft dat ons handelen een direct gevolg op heeft.

Iedereen telt – Inclusief werkgeverschap

Als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming wil Louwman mobiliteit bereikbaar maken voor iedereen, op een manier die op dat moment het beste bij je past. Dat kunnen we alleen bereiken als Louwman een afspiegeling vormt van al onze klanten. Als werkgever zorgen wij ervoor dat iedere collega – los van achtergrond, opleiding of fysieke mogelijkheden – zich gehoord voelt, zich thuis voelt en zich verder kan ontwikkelen bij Louwman.

Trede 2 op de PSO-ladder laat dan ook zien dat Louwman bovengemiddeld presteert als het gaat om het bieden van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Naast het faciliteren van werkplekken in de eigen organisatie, stimuleert de PSO-gecertificeerde organisatie ook zijn eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Louwman kiest er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven (Sociale Werkvoorzieningen) en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.

De PSO-Prestatieladder

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Dit gebeurt op basis van onafhankelijke toetsing. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, 2 en 3. Louwman is van Aspirant-status direct doorgegroeid naar Trede 2. Trede 2 betekent dat er bij Louwman nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. Deze trede is geen einddoel, we willen verder groeien.

Deel dit bericht:  
16 june 2022