Van Reekum Materials B.V. behaalt Trede 3 en de PSO 30+ certificering

Van Reekum Materials B.V. behaalt Trede 3 en de PSO 30+ certificering

Het Apeldoornse Van Reekum Materials B.V. heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Van Reekum Materials B.V.  voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Van Reekum Materials B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Van Reekum Materials B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Maatschappelijk betrokken

Het bedrijf – kortweg bekend als VRM - is een productiebedrijf en handelsonderneming in de kunststofbranche. Als zelfstandige onderneming hebben zij complete controle over het productie- en verkoopproces. De geschiedenis van het huidige bedrijf voert terug naar 1910. Door de jaren heen is het bedrijf fors gegroeid en doorontwikkeld tot de moderne onderneming zoals deze daar nu staat. VRM voelt zich erg betrokken bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met een focus op milieuvriendelijke processen.  Deze betrokkenheid gaat hand in hand met hun proactieve houding wat betreft innovatie en optimalisatie. Zij vervullen een voortrekkersrol wat betreft nieuwe ontwikkelingen binnen de milieubranche. Ditzelfde tonen zij ook met hun visie wat betreft sociaal ondernemen.

Sociaal ondernemen als prioriteit

VRM (en haar onderliggende entiteit VRM-LevelLog bv) waarborgt binnen het bedrijf het sociaal ondernemen al jaren. Er is aandacht én ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de juiste ondersteuning op het moment wanneer dat nodig is. Oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, samen met de integratie en inclusie van deze doelgroep, gelden al sinds de oprichting van de onderneming als standaard. Dit alles onder hun motto ‘iedereen doet hier mee’.

Met de PSO-certificering kunnen organisaties aantoonbaar maken dat zij zich breed inzetten voor de werkgelegenheid, met name die van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dan wel bedoeld als duurzaam en verantwoord.
Voor VRM sluit de PSO-certificering naadloos aan op de eigen missie en kernwaarden. Hierdoor toont het bedrijf belang te hechten aan een inclusieve samenleving, met kansen voor iedereen. Mede omdat het bedrijf hierin al zo lang actief is, behoefde zij geen extra stappen te zetten om bij hun eerste certificering meteen al Trede 3 én het PSO 30+ certificaat te behalen.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

Deel dit bericht:  
27 january 2022