PSO Trede 3 voor Vermaat B.V.: stimulans om door te pakken

PSO Trede 3 voor Vermaat B.V.: stimulans om door te pakken

Vermaat Groep B.V. heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Vermaat Groep B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Vermaat Groep B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Bij Vermaat verdient iedereen een kans om te werken. Ook degenen die niet standaard hun weg kunnen vinden binnen de banenmarkt. Daar werkt Vermaat met al haar locaties keihard aan en is daarom extra trots met het PSO Trede 3 certificaat.  

Vermaat begon in 1978 als delicatessenwinkel en is – dankzij haar no-nonsense mentaliteit en focus op continuïteit – uitgegroeid tot dé specialist in toonaangevende horeca op maat. Met een team van culinaire en creatieve professional wordt er elke dag gewerkt aan unieke oplossingen voor de horeca- en retailmarkt. Voor gasten, opdrachtgevers, partners en collega’s. 

Erkenning en stimulans 

Vermaat vindt dat iedereen die wil werken een kans verdient om naar eigen vermogen deel te nemen aan het arbeidsproces. De organisatie benut hiervoor alle mogelijkheden binnen haar ruim 400 restaurants en stimuleert en begeleidt ruim 200 collega’s uit de brede doelgroep om het beste uit zichzelf te halen. Social return zit in het DNA van de organisatie. Het behalen van PSO trede 3 betekent voor Vermaat erkenning én stimulans om door te pakken. 

Trots 

“We zijn enorm trots dat we dit certificaat hebben behaald, want het gaat om kwaliteit én kwantiteit. We hebben een team van interne jobcoaches die samen met de opdrachtgevers en het UWV ervoor zorgen dat iedere medewerker goed terechtkomt. Een hele duurzame manier van werken dus. Vermaat doet dit vanuit een intrinsieke motivatie en dat vind ik prachtig om te zien.” 

Dorieke Looije - manager social return bij Vermaat. 

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
21 january 2022