Van Zelst Automaten behaalt opnieuw de hoogste trede op de PSO prestatieladder!

Van Zelst Automaten behaalt opnieuw de hoogste trede op de PSO prestatieladder!

Van Zelst Automaten B.V. heeft voor de derde keer Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Van Zelst Automaten B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Van Zelst Automaten B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

Van Zelst Automaten B.V. is een totaalleverancier gespecialiseerd in koffie en koffiemachines met al meer dan 45 jaar ervaring in het vak. Ze zijn uitgegroeid van een huiskamerbedrijf in Brabant naar een landelijk bedrijf met meer dan 7000 klanten.  Door de jaren heen is hun assortiment van koffiemachines uitgebreid naar alles wat je op kantoor of in de sportkantine nodig kan hebben. Van frisdrank tot schoonmaak en van snacks tot wc-papier. Daarnaast zijn ze erkend dealer van Douwe Egberts, Nescafé en private label Melange d’Or!

Sociaal ondernemen in het bloed

Bij Van Zelst Automaten zit sociaal ondernemen in het bloed. Dat is niet iets van de laatste jaren maar al sinds hun ontstaan in 1975 verweven in de gehele organisatie. De oprichters Henk en Francien van Zelst vonden het namelijk heel belangrijk om voor elkaar klaar te staan, en al helemaal voor mensen die het net iets minder makkelijk hebben.

Als familiebedrijf zitten wij al sinds 1975 dicht op de maatschappij en voelen wij ons verantwoordelijk voor huidige- en toekomstige generaties.

Van Zelst Automaten heeft sociaal ondernemen vanaf het begin van haar ontstaan als prioriteit gezien. Bij Van Zelst heerst het idee dat iedereen een kans moet krijgen en daarom heeft het bedrijf medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het behalen van trede 3 op de PSO-prestatieladder is niet iets waarvoor zij extra moeite hoeven te doen, dit hoort bij de kern van het bedrijf.

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan het werk kunnen. Daar willen wij graag een steentje aan bij dragen. Om dit te laten zien aan de buitenwereld maken we gebruikt van het PSO-certificaat. Ook bij aanbestedingen wordt dit certificaat steeds belangrijker. 

Kim Smits-Hendrikx & Lobke van der Linden – Personeelszaken

 

Medewerker aan het woord

Dyana - Automaten verzorging: Bij Van Zelst maakt je achtergrond niet uit. Ze bieden je de kans met de vraag: ‘’Wat is jouw talent?

Het voelt bij Van Zelst als 1 grote familie. Je mag jezelf zijn en je mag fouten maken.

Ik heb een duidelijke structuur en het is ook heel gezellig met mijn collega’s. Dit maakt Van Zelst een fijne werkgever.

Aandacht voor mensen met een afstand

Met de certificering op de PSO-Prestatieladder maakt de organisatie kenbaar dat zij zich aantoonbaar inzet op het vlak van sociaal ondernemen, en hierin tot de koplopers van Nederland behoort. Bovendien geeft de PSO Prestatieladder Van Zelst Automaten duidelijke inzichten en handvatten om haar prestaties op het vlak van socialer ondernemen te waarborgen en te behouden.

Van Zelst Automaten heeft dan ook de doelstelling om hun hoge positie op de PSO-prestatieladder te behouden. Ze zullen zich blijven inzetten om mensen met een afstand een kans te geven.

 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
19 january 2022