Hagemans Vastgoedonderhoud blijft zich op het hoogste niveau inzetten op het vlak van sociaal ondernemen!

Hagemans Vastgoedonderhoud blijft zich op het hoogste niveau inzetten op het vlak van sociaal ondernemen!

Hagemans Vastgoedonderhoud heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Hagemans Vastgoedonderhoud op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Hagemans Vastgoedonderhoud op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

Hagemans is een totaal vastgoedonderhoudsbedrijf voor de corporatiesector. Het bedrijf vervult alle onderhoudsdisciplines die het vastgoed van haar klanten duurzaam en toekomstbestendig maken.

Het familiebedrijf heeft een lange staat van dienst, en nadert al bijna een eeuw aan hoge kwaliteit en service aan haar klanten binnen de vastgoedsector. Hagemans Vastgoedonderhoud kenmerkt zich verder met haar oog voor kwaliteit, en het belang dat zij hecht aan een duurzame, productieve samenwerking met haar partners.

Monique van Elzakker, manager P&O: “We zijn een bekend gezicht bij woningcorporaties. Samen met hen kijken we naar hun woningen en wooncomplexen. Vervolgens leveren we kwaliteit in de uitvoering: we onderhouden, verbeteren en verduurzamen de woningen. Met aandacht voor de belangen van de corporatie én van de bewoners, die we actief en persoonlijk informeren. Zo dragen we bij aan een omgeving waar mensen plezierig, comfortabel en veilig wonen.

Ambities op het vlak van sociaal ondernemen

Hagemans is al jarenlang actief op het gebied van sociaal ondernemen en dat vertaalt zich in het hoge prestatieniveau van het bedrijf op de PSO Prestatieladder. Het bedrijf is bovendien uiterst gemotiveerd om het trede 3 certificaat te behouden, en spreekt nadrukkelijk uit dat het doel is om het sociaal ondernemen op dit niveau te waarborgen. Bovendien is het belang van samenwerking met partners met eenzelfde sociale insteek steeds belangrijker aan het worden voor de organisatie.

Hagemans Vastgoedonderhoud maakt daarom bewuste stappen in haar bedrijfsvoering om dit waar te maken. Zo is Hagemans actief bezig met sociaal inkopen, en wordt er nadrukkelijk op gelet dat zij leerlingen en zij-instromers blijvende kansen biedt binnen de organisatie.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties, zoals Hagemans Vastgoedonderhoud, ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Iedereen een kans op een fijne werkplek

Hagemans is een fijne, inspirerende plek om te werken. Iedereen krijgt de kans om te blijven groeien in zijn of haar (talent)ontwikkeling. Daarbij biedt Hagemans ook zeer bewust kansen aan werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, leerlingen en zij-instromers. Hagemans Vastgoedonderhoud is namelijk een erkend leerbedrijf. De medewerkers van Hagemans krijgen binnen de organisatie dus alle nodige begeleiding, coaching en kennisdeling om hun talenten te ontwikkelen.

 

Ook benieuwd hoe uw organisatie presteert op de PSO-Prestatieladder? Op www.mijnpso.nl kunt u vrijblijvend inventariseren of u in aanmerking komt voor een Aspirant-status of Trede-certificaat. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
12 april 2021