Sociale onderneming Biesieklette Holding B.V. inspireert andere organisaties met het behalen van de PSO Trede 3 | 30+ certificering

Sociale onderneming Biesieklette Holding B.V. inspireert andere organisaties met het behalen van de  PSO Trede 3 | 30+ certificering

PSO Nederland feliciteert Biesieklette Holding B.V. met hun PSO-certificering op Trede 3 niveau en met het PSO 30+ certificaat. Met het behalen van het PSO-keurmerk maakt Biesieklette Holding B.V. aantoonbaar dat zij op duurzame wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee zet Biesieklette Holding B.V. een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die socialer willen ondernemen. 

Over Biesieklette Holding B.V.

Biesieklette is beheerder van openbare stallingen in Haaglanden. Daarnaast verzorgt de organisatie verhuur van fietsen, buggy’s, fietstrommels en buurtstallingen. Biesieklette biedt een leer/werk traject met jobcoaching. De beheerders van de organisatie krijgen competenties mee die hen verder helpen. Biesieklette vindt het belangrijk dat deze beheerders doorgroeien naar een vaste baan elders. De werkervaring die zij hier opdoen, vergroot de kans op het vinden van zo’n vaste baan.

PSO 30+ 

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 herzien is. De toepassing van artikel 2.82 Aw maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen. De Cedris heeft samen met Van Doorne advocaten de handleiding sociaal aanbesteden opgesteld. Deze handleiding wordt door publieke opdrachtgevers gebruikt om opdrachten voor te behouden aan sociale ondernemingen.

Ook benieuwd hoe uw organisatie presteert op de PSO Prestatieladder? Op www.mijnpso.nl kunt u vrijblijvend inventariseren of u in aanmerking komt voor een Aspirant-status of Trede-certificaat. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort. 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk 
E: info@pso-nederland.nl 
T: 020-3315535 

Deel dit bericht:  
26 january 2021